Siirry sisältöön

Sisältö:

Hevosavusteinen neuropsykiatrinen valmennus tapahtuu talliympäristössä, jossa valmentajan työparina toimii Onnentuohen ponit. Valmennus on tavoitteellista ja siinä on vahvasti ratkaisukeskeinen, tulevaisuuteen suuntaava viitekehys. Sillä vahvistetaan asiakkaan taitoja, toiminnallisuutta, sosiaalisuutta sekä tuetaan asiakkaan vuorovaikutusta ja kokemuksellisuutta osallisuuden kautta.

Toiminta on tavoitteellista ja yksilöllistä. Tapaamiset suunnitellaan ja edistymistä seurataan. Ponien kanssa tehtävät monipuoliset harjoitukset pyritään heijastamaan asiakkaan arkeen, esimerkiksi pohtien talliympäristön siisteyden merkitystä tai arkirytmin heijastelua jaksamiseen selä vireystilaan.

Ponit:

Hevosavusteisessa neuropsykiatrisessa valmennuksessa työskentelevät valmentajan työpareina shetlanninponi Osku sekä amerikan miniatyyrihevonen Allimaiju. Pienimmät asiakkaat voivat ratsastaa Oskulla, mutta hevosavusteisen nepsyvalmennuksen päätarkoitus ei ole ratsastus, vaan hevosen kanssa toimiminen talliympäristössä.

Hevonen on herkästi tunteva eläin ja läsnä joka tilanteessa. Hevonen on mestari tunnistaman ihmisen kehonkielen sekä mielialan. Se antaa välittömän palautteen havainnoistaan ja on siksi oiva "väline" eläinvavusteiseen työskentelyyn. Asiakas oppii hevosavusteisessa työskentelyssä tunnistamaan omia tunnetilojaan, säätelemään omaa viereystasoaan ja vahvistamaan omaan toimijuuttaan. Kun toimintaan yhdistetään ratkaisukeskeinen, tulevaisuuteen luotaava työskentelyote, tekee se hevosavusteisesta nepsy-valmennuksesta vaikuttavaa toimintaa.

Hinta: (opiskelijahinta elokuuhun 2024 saakka)

20 € (sis. alv 24 %) / 60 min.